PONIEDZIAŁEK 02.10.2023
Zupa: BARSZCZ UKRAIŃSKI Z ZIEMNIAKAMI 300 ml (woda, wywar drobiowy, ogórki kiszone, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, natka pietruszki, masło, śmietana 18%, fasola jaś, cebula, kiełbasa śląska)
II danie: RYŻ ZAPIEKANY Z JABŁKIEM, MASŁEM, CYNAMONEM I JOGURTEM NATURALNYM 280 g (masło, olej rzepakowy, ryż, jabłka prażone, jogurt naturalny, cynamon, mleko 3,2%)
Do picia: KOMPOT Z OWOCÓW MIESZANYCH 200 ml (woda, cukier, mieszanka owocowa)
WTOREK 03.10.2023
Zupa: BROKUŁOWA Z KASZĄ 300 ml (woda, wywar drobiowy, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, brokuły, kasza, masło, śmietana 18%,)
II danie: GOŁABKI W SOSIE POMIDOROWYM 160 g (mięso mielone z szynki, olej rzepakowy, ryż, jajka, kapusta biała, cebula, mąka tortowa, koncentrat pomidorowy, masło)
ZIEMNIAKI PUREE 120 g (ziemniaki, natka pietruszki, masło, mleko)
Do picia: KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI 200 ml (woda, porzeczka, cukier)
ŚRODA 04.10.2023
Zupa: KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY 300 ml; (woda, wywar drobiowy, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, ziemniaki, cebula, kapusta kiszona)
II danie: GULASZ Z UDZCA INDYKA 160 g (udziec z indyka, cebula, mąka ziemniaczana, sos pieczeniowy, pomidory kostka, olej rzepakowy)
KASZA GRYCZANA 120 g (kaszą, woda, olej rzepakowy)
SURÓWKA Z MARCHWKI, SELERA I JABŁEK 80 g (marchew, seler, jabłka, jogurt naturalny, cukier)
Do picia: KOMPOT Z OWOCÓW MIESZANYCH 200 ml (woda, cukier, mieszanka owocowa)
CZWARTEK 05.09.2023
Zupa: POMIDOROWA Z RYŻEM 300 ml (woda, wywar drobiowy, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, koncentrat pomidorowy, ryż, cebula, masło, natka pietruszki)
II danie: KOTLET MIELONY 90 g (olej rzepakowy, jajka, mięso mielone z szynki, soczewica czerwona, mąka tortowa)
ZIEMNIAKI PUREE 120 g; (ziemniaki, natka pietruszki, masło, mleko)
SAŁATKA WIOSENNA 80 g; (sałata zielona, rzodkiewka, ogórek zielony, sos ogrodowy)
Do picia: KOMPOT AGRESTOWY 200 ml; (woda, agrest, cukier)
PIĄTEK 06.10.2023
Zupa: OWOCOWA Z MAKARONEM 300 ml (woda, wiśnia b/p, cukier waniliowy, mąka ziemniaczana)
II danie: FILET Z MORSZUKA 90 g (filet z morszczuka, mąka tortowa, olej rzepakowy)
ZIEMNIAKI PUREE 120 g; (ziemniaki, natka pietruszki, masło, mleko)
SAŁATKA SZWEDZKA 80 g; (kapusta pekińska, marchew, kukurydza, ogórek kiszony)
Do picia: KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI 200 ml (woda, porzeczka, cukier)
Alergeny zostały podkreślone w jadłospisie.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, sól morska, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, cukier waniliowy, lubczyk, czosnek.