PONIEDZIAŁEK 15.04.2024

Zupa: KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI 300 ml (woda, wywar drobiowy, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, kalafior, ziemniaki)

II danie: KLUSKI ŚLĄSKIE Z SOSEM CARBONARA 250 g (olej rzepakowy, cebula, boczek wędzony, serki topione, mięso mielone z łopatki, mąka pszenna, jaja)

MARCHEWKA MINI 80 g; (marchew, woda)

Do picia: KOMPOT Z OWOCÓW MIESZANYCH 200 ml (woda, cukier, mieszanka owocowa)

WTOREK 16.04.2024

Zupa: SZCZAWIOWA Z RYŻEM 300 ml; (woda, wywar drobiowy, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, masło, śmietana 18%, ryż, szczaw)

II danie: KLOPSIKI GOTOWANE W SOSIE POMIDOROWYM 180 g (mąka ziemniaczana, koncentrat pomidorowy, soczewica czerwona, mięso mielone, cebula, mięso mielone, jajka

ZIEMNIAKI PUREE 120 g (ziemniaki, natka pietruszki, masło, mleko)

BUKIET WARZYW 80 g; (marchew, por, kukurydza, fasola czerwona, groszek, papryka, seler

Do picia: KOMPOT Z OWOCÓW MIESZANYCH 200 ml (woda, cukier, mieszanka owocowa)

ŚRODA 17.04.2024

Zupa: FASOLOWA Z „JASIA” 300 ml; (woda, wywar drobiowy, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, ziemniaki, cebula, boczek wędzony, fasola Jaś)

II danie: GULASZ MYŚLIWSKI Z INDYKA 160 g (olej rzepakowy, mąka ziemniaczana, mięso z indyka, pieczarki, ogórki kiszone, koncentrat pomidorowy, marchew, cebula)

KASZA MIESZANA 120 g; (woda, kasza pęczak, kasza gryczana, olej rzepakowy)

SAŁATKA Z BURAKÓW I JABŁEK 80 g; (buraczki, jabłka)

Do picia: NAPÓJ OWOCOWY 200 ml (woda, cukier, koncentrat owocowy)

CZWARTEK 18.04.2024

Zupa: ROSÓŁ Z MAKARONEM 300 ml (woda, wywar drobiowy, kurczaki świeże, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, natka pietruszki, makaron nitki)

II danie: KOTLET DE VOLAILLE 100 g; (olej rzepakowy, mięso z piersi kurczaka, jaja, bułka tarta, mąka pszenna)

ZIEMNIAKI PUREE 120 g (ziemniaki, natka pietruszki, masło, mleko)

MIZERIA 80 g (ogórek zielony, rzodkiewka, jogurt naturalny, koper, cukier)

Do picia: KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI 200 ml; (woda, porzeczka, cukier)

PIĄTEK 19.04.2024

Zupa: RYBNA Z ZIEMNIAKAMI 300 ml (woda, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, ziemniaki, fasola zielona, pomidory kostka, filet z łososia, koncentrat pomidorowy)

II danie: MAKARON KOKARDKI Z TWAROGIEM, TRUSKAWKAMI I JOGURTEM NATURALNYM 280 g (makaron kokardki, twaróg półtłusty, truskawki, jogurt

Do picia: KOMPOT Z OWOCÓW MIESZANYCH 200 ml (woda, cukier, mieszanka owocowa)

Alergeny zostały podkreślone w jadłospisie.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, sól morska, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, cukier waniliowy, lubczyk, czosnek.