PONIEDZIAŁEK 09.01.2023

Zupa: ŻUREK Z JAJKIEM I ZIEMNIAKAMI 300 ml (woda, żur, wywar drobiowy, jajka, ziemniaki, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, kiełbasa toruńska, cebula)

II danie: MAKARON KOKARDKI Z TWAROGIEM I JOGURTEM TRUSKAWKOWYM 280 g (makaron, twaróg półtłusty, woda, jaja, cukier waniliowy, jogurt naturalny, truskawki) 

Do picia: KOMPOT Z OWOCÓW MIESZANYCH 200 ml (woda, cukier, mieszanka owocowa)

WTOREK 10.01.2023

Zupa: BROKUŁOWA Z KASZĄ 300 ml (woda, wywar drobiowy, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, masło, śmietana 18%, brokuły, kasza)

II danie: PULPETY GOTOWANE W SOSIE KOPERKOWYM 160 g (mięso mielone, mąka ziemniaczana, jajka, cebula, soczewica) 

ZIEMNIAKI PUREE 120 g (ziemniaki, natka pietruszki, masło, mleko)

SURÓWKA Z MARCHWI, SELERA I JABŁEK 80 g (marchew, seler, jabłka, jogurt naturalny)

Do picia: KOMPOT WIŚNIOWY 200 ml (wiśnia b/p, woda, cukier)

ŚRODA 11.01.2023

Zupa: ROSÓŁ Z MAKARONEM 300 ml (woda, wywar drobiowy, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, makaron nitki)

II danie: KOTLET DE VOLAILLE 100 g (pierś z kurczaka, olej rzepakowy, jajka, mąka pszenna, masło)

ZIEMNIAKI PUREE 120 g (ziemniaki, natka pietruszki, masło, mleko)

FASOLKA ŻÓŁTA 80 g (fasolka żółta, woda)

Do picia: KOMPOT Z OWOCÓW MIESZANYCH 200 ml (woda, cukier, mieszanka owocowa)

CZWARTEK 12.01.2023

Zupa: OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI 300 ml (woda, ogórki kiszone, wywar drobiowy, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, masło, ziemniaki, śmietana 18%)

II danie: GULASZ Z UDŹCA INDYKA 160 g (udziec z indyka, mąka tortowa, sos pieczeniowy, masło, cebula) 

KASZA PĘCZAK 120 g (kasza, woda, olej rzepakowy)

SAŁATKA Z BURACZKÓW I JABŁEK 80 g (buraczki, jabłka, cukier)

Do picia: KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI 200 ml (woda, cukier, porzeczka)

PIĄTEK 13.01.2023

Zupa: KRUPNIK RYŻOWY 300 ml (woda, ryż, wywar drobiowy, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki)

II danie: FILET Z ŁOSOSIA 80 g (mąka tortowa, jaja, olej rzepakowy, filet z łososia, cytryna)

ZIEMNIAKI PUREE 140 g (ziemniaki, natka pietruszki, masło, mleko)

SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ 80 g (kapusta kiszona, marchew, jabłka, olej rzepakowy)

Do picia: NAPÓJ HEBACIANY Z CYTRYNĄ 200 ml (woda, koncentrat herbaty, cukier)

Alergeny zostały podkreślone w jadłospisie.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, sól morska, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, cukier waniliowy, lubczyk, czosnek.