PONIEDZIAŁEK 09.12.2024
Zupa: KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY 300 ml (woda, wywar drobiowy, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, natka pietruszki, masło, kiełbasa śląska, kapusta kiszona)
II danie: NALEŚNIKI Z SEREM I JOGURTEM TRUSKAWKOWYM 250 g (jajka, mąka pszenna, olej rzepakowy, cukier waniliowy, twaróg półtłusty, truskawki, jogurt naturalny)
Do picia: KOMPOT Z OWOCÓW MIESZANYCH 200 ml (woda, cukier, mieszanka owocowa)
WTOREK 10.12.2024
Zupa: POMIDOROWA Z RYŻEM 300 ml; (woda, wywar drobiowy, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, pomidory kostka, ryż, koncentrat pomidorowy, śmietana 18%)
II danie: KOTLET POŻARSKI 100 g; (olej rzepakowy, jajka, bułka tarta, mięso mielone z łopatki, udziec z kurczaka b/k)
ZIEMNIAKI PUREE 130 g (woda, ziemniaki, masło, mleko)
SURÓWKA Z MARCHWI I PORA 80 g (marchew, seler, jabłka, por, jogurt naturalny)
Do picia: KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI 200 ml; (woda, porzeczka, cukier)
ŚRODA 11.12.2024
Zupa: Z FASOLKI SZPARAGOWEJ 300 ml; (woda, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, masło, fasolka szparagowa, ziemniaki)
II danie: SCHAB DUSZONY W SOSIE POECZENIOWYM 160 g (schab b/k, olej rzepakowy, mąka ziemniaczana, cebula, sos pieczeniowy)
KASZA PĘCZAK 120 g (kasza pęczak, olej rzepakowy, woda)
SURÓWKA WIELOWARZYWNA 80 g; (marchewka, jabłka, kapusta biała, natka pietruszki)
Do picia: KOMPOT AGRESTOWY 200 ml; (woda, agrest, cukier)
CZWARTEK 12.12.2024
Zupa: GRZYBOWA Z MAKARONEM 300 ml (woda, wywar drobiowy, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, natka pietruszki, pieczarki, podgrzybek, makaron muszelki, śmietana 18%)
II danie: FILET Z KURCZAKA PO PARYSKU 90 g (filet z kurczaka, jajka, mąka tortowa, bułka tarta)
ZIEMNIAKI PUREE 130 g (woda, ziemniaki, masło, mleko)
BUKIET WARZYW 80 g; (marchew, por, kukurydza, fasola czerwona, groszek, papryka, seler)
Do picia: KOMPOT Z OWOCÓW MIESZANYCH 200 ml (woda, cukier, mieszanka owocowa)
PIĄTEK 13.12.2024
Zupa: RYBNA Z ZIEMNIAKAMI 300 ml; (woda, marchew, seler, pietrucha, por, fasola zielona, ziemniaki, pomidory, filet z dorsza, filet z łososia)
II danie: PIEROGI RUSKIE Z CEBULĄ 200 g (mąka pszenna, ziemniaki, jajka, olej rzepakowy, cebula, twaróg półtłusty)
Do picia: NAPÓJ OWOCOWY 200 ml (woda, cukier, koncentrat owocowy)
Alergeny zostały podkreślone w jadłospisie.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, sól morska, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, cukier waniliowy, lubczyk, czosnek.