PONIEDZIAŁEK 09.01.2023
Zupa: ŻUREK Z JAJKIEM I ZIEMNIAKAMI 300 ml (woda, żur, wywar drobiowy, jajka, ziemniaki, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, kiełbasa toruńska, cebula)
II danie: MAKARON KOKARDKI Z TWAROGIEM I JOGURTEM TRUSKAWKOWYM 280 g (makaron, twaróg półtłusty, woda, jaja, cukier waniliowy, jogurt naturalny, truskawki)
Do picia: KOMPOT Z OWOCÓW MIESZANYCH 200 ml (woda, cukier, mieszanka owocowa)
WTOREK 10.01.2023
Zupa: BROKUŁOWA Z KASZĄ 300 ml (woda, wywar drobiowy, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, masło, śmietana 18%, brokuły, kasza)
II danie: PULPETY GOTOWANE W SOSIE KOPERKOWYM 160 g (mięso mielone, mąka ziemniaczana, jajka, cebula, soczewica)
ZIEMNIAKI PUREE 120 g (ziemniaki, natka pietruszki, masło, mleko)
SURÓWKA Z MARCHWI, SELERA I JABŁEK 80 g (marchew, seler, jabłka, jogurt naturalny)
Do picia: KOMPOT WIŚNIOWY 200 ml (wiśnia b/p, woda, cukier)
ŚRODA 11.01.2023
Zupa: ROSÓŁ Z MAKARONEM 300 ml (woda, wywar drobiowy, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, makaron nitki)
II danie: KOTLET DE VOLAILLE 100 g (pierś z kurczaka, olej rzepakowy, jajka, mąka pszenna, masło)
ZIEMNIAKI PUREE 120 g (ziemniaki, natka pietruszki, masło, mleko)
FASOLKA ŻÓŁTA 80 g (fasolka żółta, woda)
Do picia: KOMPOT Z OWOCÓW MIESZANYCH 200 ml (woda, cukier, mieszanka owocowa)
CZWARTEK 12.01.2023
Zupa: OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI 300 ml (woda, ogórki kiszone, wywar drobiowy, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, masło, ziemniaki, śmietana 18%)
II danie: GULASZ Z UDŹCA INDYKA 160 g (udziec z indyka, mąka tortowa, sos pieczeniowy, masło, cebula)
KASZA PĘCZAK 120 g (kasza, woda, olej rzepakowy)
SAŁATKA Z BURACZKÓW I JABŁEK 80 g (buraczki, jabłka, cukier)
Do picia: KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI 200 ml (woda, cukier, porzeczka)
PIĄTEK 13.01.2023
Zupa: KRUPNIK RYŻOWY 300 ml (woda, ryż, wywar drobiowy, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki)
II danie: FILET Z ŁOSOSIA 80 g (mąka tortowa, jaja, olej rzepakowy, filet z łososia, cytryna)
ZIEMNIAKI PUREE 140 g (ziemniaki, natka pietruszki, masło, mleko)
SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ 80 g (kapusta kiszona, marchew, jabłka, olej rzepakowy)
Do picia: NAPÓJ HEBACIANY Z CYTRYNĄ 200 ml (woda, koncentrat herbaty, cukier)
Alergeny zostały podkreślone w jadłospisie.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, sól morska, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, cukier waniliowy, lubczyk, czosnek.