PONIEDZIAŁEK 24.01.2022

Zupa: BARSZCZ UKRAIŃSKI 300 ml; (woda, wywar drobiowy, buraki, ziemniaki, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, masło, kiełbasa śląska, fasola Jaś, śmietana 18%)

II danie: NALEŚNIKI Z TWAROGIEM I SZPINAKIEM 200 g; (jajka, olej rzepakowy, mąka tortowa, twaróg półtłusty, szpinak) 

Do picia: NAPÓJ POMARAŃCZOWY 200 ml; (woda, sok pomarańczowy, cukier)

Owoc: JABŁKO

WTOREK 25.01.2022

Zupa: POMIDOROWA Z RYŻEM 300 ml; (woda, wywar drobiowy, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, masło, pomidory kostka, koncentrat pomidorowy, ryż, śmietana 18%)

II danie: KOTLETY MIELONE Z KAPUSTĄ 100 g; (olej rzepakowy, jajka, bułka tarta, mięso mielone z szynki, kapusta pekińska, cebula)

ZIEMNIAKI PUREE 140 g; (ziemniaki, natka pietruszki, masło, mleko)

MARCHEWKA W GROSZKIEM 80 g (marchew kostka, groszek, masło, mąka tortowa)

Do picia: KOMPOT Z OWOCÓW MIESZANYCH 200 ml; (woda, cukier, mieszanka owocowa)

ŚRODA 26.01.2022

Zupa: OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI 300 ml; (woda, wywar drobiowy, ogórki kiszone, ziemniaki, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, masło, śmietana 18%)

II danie: KURCZAK W SOSIE CARBONARA 160 g; (mięso z piersi kurczaka, marchew, seler, pietrucha, por, jaja, olej rzepakowy, masło, cebula, sos carbonara, koper, śmietana 18%)

MAKARON ŚWIDERKI 140 g (woda, makaron) 

Do picia: KOMPOT WIŚNIOWY 200 ml; (wiśnia b/p, woda, cukier)

Owoc: BANAN

CZWARTEK 27.01.2022

Zupa: BROKUŁOWA Z KASZĄ 300 ml; (woda, wywar drobiowy, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, masło, groch, ziemniaki, cebula, kasza jęczmienna)

II danie: FILET Z INDYKA PANIEROWANY 90 g; (olej rzepakowy, jajka, bułka tarta, piersi z indyka, mąka tortowa) 

ZIEMNIAKI PUREE 140 g; (ziemniaki, natka pietruszki, masło, mleko)

SAŁATKA COLESLAV 80 g; (kapusta pekińska, ogórek konserwowy, rzodkiewka, marchew, kukurydza, jogurt naturalny, sos, ogrodowy)

Do picia: KOMPOT JAGODOWY 200 ml; (woda, jagoda, cukier)

PIĄTEK 28.01.2022

Zupa: RYBNA 300 ml; (woda, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, masło, ziemniaki, fasola zielona, pomidory kostka, łosoś filet)

II danie: RACUCHY DROŻDZOWE Z JABŁKIEM I CUKREM PUDREM 220 g; (mąka tortowa, jaja, drożdże, mleko, jabłka, olej rzepakowy)

Do picia: NAPÓJ Z CZARNEJ PORZECZKI 200 ml; (woda, czarna porzeczka)

Alergeny zostały podkreślone w jadłospisie.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, sól morska, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, cukier waniliowy, lubczyk, czosnek.