PONIEDZIAŁEK 17.06.2024

Zupa: ŻUREK Z ZIEMNIAKAMI 300 ml (woda, wywar drobiowy, żur, ziemniaki, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, masło, śmietana 18%, kiełbasa śląska)

II danie: MAKARON RURKI Z SOSEM BOLOGNESE 280 g (jajka, mąka pszenna, olej rzepakowy, papryka słodka, mięso mielone z łopatki, cebula, włoszczyzna, kukurydza, pomidory kostka, koncentrat pomidorowy, mąka ziemniaczana)

Do picia: KOMPOT Z OWOCÓW MIESZANYCH 200 ml (woda, cukier, mieszanka owocowa)

WTOREK 18.06.2024

Zupa: JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI 300 ml (woda, wywar drobiowy, ziemniaki, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, masło, śmietana 18%, groszek zielony, kalafior, fasolka zielona)

II danie: PULPETY GOTOWANE W SOSIE ŚMIETANOWYM 160 g (mięso mielone z łopatki, jaja, cebula, soczewica, śmietana 18%, mąka tortowa,)

RYŻ NA SYPKO 120 g (ryż, mleko, olej rzepakowy)

SAŁATKA Z KAPUSTY MŁODEJ 80 g; (jabłka, kapusta młoda, olej rzepakowy)

Do picia: KOMPOT Z OWOCÓW MIESZANYCH 200 ml (woda, cukier, mieszanka owocowa)

ŚRODA 19.06.2024

Zupa: GROCHOWA Z ZIEMNIAKAMI 300 ml (woda, wywar drobiowy, groch, ziemniaki, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, kiełbasa śląska, czosnek)

II danie: GULASZ MYŚLIWSKI Z SZYNKI 160 g (olej rzepakowy, mąka ziemniaczana, szynka b/k, cebula, pieczarki, ogórki kiszone, pomidory)

KASZA BULGUR 120 g; (woda, kasza, olej rzepakowy)

BUKIET WARZYW 80 g; (marchew, por, kukurydza, fasola czerwona, groszek, papryka, seler)

Do picia: KOMPOT AGRESTOWY 200 ml; (woda, agrest, cukier)

CZWARTEK 20.06.2024

Zupa: POMIDOROWA Z RYŻEM 300 ml; (woda, wywar drobiowy, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, pomidory kostka, koncentrat pomidorowy, śmietana 18%)

II danie: FILET Z INDYKA PANIEROWANY 100 g; (olej rzepakowy, jajka, bułka tarta, filet z indyka, mąka pszenna, płatki kukurydziane)

ZIEMNIAKI MŁODE 120 g; (ziemniaki, natka pietruszki, sól, woda)

SURÓWKA Z MARCHWI I JABŁEK 80 g (marchew, jabłka, jogurt naturalny)

Do picia: KOMPOT PORZECZKOWY 200 ml; (woda, porzeczka, cukier)

Alergeny zostały podkreślone w jadłospisie.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, sól morska, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, cukier waniliowy, lubczyk, czosnek.