PONIEDZIAŁEK 20.09.2021

Zupa: OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI 300 ml (ogórki kiszone, wywar mięsny, masło, śmietana 18%, włoszczyzna, zielenina, ziemniaki, sól, pieprz)
II danie: NALEŚNIKI Z SEREM I JOGURTEM TRUSKAWKOWYM 280 g (mąka tortowa, jaja mleko, sól, twaróg półtłusty, jogurt naturalny, truskawki, cukier)
Do picia: KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI 200 ml (czarna porzeczka, cukier)

WTOREK 21.09.2021

Zupa: GRZYBOWA Z MAKARONEM 300 ml (włoszczyzna, pieczarki, podgrzybek, wywar mięsny, masło, zielenina, sól, pieprz, śmietana 18%, makaron muszelki)
II danie
: KOTLET SCHABOWY 90 g (schab b/k, olej rzepakowy, sól, pieprz, jaja, bułka tarta); ZIEMNIAKI Z ZIELENINĄ 150 g (zielenina, masło, mleko, sól); MIZERIA 80 g (ogórek zielony, jogurt naturalny);
Do picia: KOMPOT Z OWOCOW MIESZANYCH 200 ml

ŚRODA 22.09.2021

Zupa: ZIEMNIACZANA 300 ml (masło, wywar, kiełbasa śląska, ziemniaki)
II danie: KOTLETY MIELONE OPIEKANE W SOSIE 160 g (szynka b/k, cebula, olej cebula, sos pieczeniowy, mąka tortowa, soczewica); KOPYTKA 140g (sól, ziemniaki, jaja, mąka tortowa, mąka ziemniaczana); BURACZKI ZASMAŻANE 80g (buraki, cebula, sól, pieprz, jabłka, cukier, mąka tortowa)
Do picia: NAPÓJ JABŁKO-MIĘTA 200 ml (koncentrat owocowy, cukier)

CZWARTEK 23.09.2021

Zupa: BARSZCZ CZERWONY Z ZIEMNIAKAMI 300 ml (ziemniaki, zielenina, buraki, masło, wywar, włoszczyzna, sól, pieprz, czosnek, majeranek)
II danie: POTRAWKA DROBIOWA 180 g (sól, cebula, piersi z kurczaka, pieprz, mąka tortowa, olej rzepakowy, ananas, rodzynki, śmietana 18 %, jaja); RYŻ NA SYPKO 120 g (ryż, mleko, olej rzepakowy, sól); FASOLKA SZPARAGOWA Z MASŁEM 80 g
Do picia: KOMPOT ŚLIWKOWY 200 ml
(śliwka b/pestki, cukier)

PIĄTEK 24.09.2021

Zupa: POMIDOROWA Z MAKARONEM 300 ml (koncentrat pomidorowy, pomidory, śmietana 18 %, masło, wywar mięsny, makaron)
II danie: FILET Z MIRUNY 90 g (miruna filet, mąka tortowa, olej rzepakowy); ZIEMNIAKI Z ZIELENINĄ 150 g (mleko, masło, sól, zielenina); SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY 80 g (kapusta, sól, zielenina)
Do picia: KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI 200 ml