PONIEDZIAŁEK 20.06.2022

Zupa: KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY 300 ml; (woda, żur, kiszona kapusta, wywar drobiowy, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, masło, ziemniaki, kiełbasa śląska, cebula)

II danie: MAKARON ŚWIDERKI ZAPIEKANY Z SZYNKĄ, SEREM ŻÓŁTYM I SOSEM POMIDOROWYM 250 g (olej rzepakowy, mąka ziemniaczana, koncentrat pomidorowy, ser żółty, szynka konserwowa, cebula, papryka, makaron)

Do picia: KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI 200 ml (porzeczka, woda, cukier)

Owoc: BANAN

WTOREK 21.06.2022

Zupa: KRUPNIK JĘCZMIENNY 300 ml; (woda, wywar drobiowy, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, masło, ziemniaki, kasza)

II danie: KOTLET DE VOLAILLE 100 g; (olej rzepakowy, mięso z piersi kurczaka, jaja, bułka tarta, mąka pszenna) ZIEMNIAKI PUREE 120 g (ziemniaki, natka pietruszki, masło, mleko)

SAŁATKA Z KAPUSTY MŁODEJ 80 g; (jabłka, kapusta młoda, olej rzepakowy)

Do picia: KOMPOT Z OWOCÓW MIESZANYCH 200 ml; (woda, mieszanka owocowa, cukier)

ŚRODA 22.06.2022

Zupa: WIEJSKA Z KLUSKAMI 300 ml; (woda, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, masło, ziemniaki, mąka tortowa, kiełbasa śląska)

II danie: PIERŚ Z INDYKA W JARZYNACH 160 g; (mąka ziemniaczana, olej rzepakowy, cebula, papryka mix, włoszczyzna fasola zielona, kapusta biała, kukurydza)

RYŻ NA SYPKO 120 g (ryż paraboliczny, olej, woda) OGÓREK KISZONY 60 g; (ogórek kiszony)

Do picia: KOMPOT AGRESTOWY 200 ml (woda, agrest, cukier)

CZWARTEK 23.06.2022

Zupa: POMIDOROWA Z MAKARONEM 300 ml; (woda, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, masło, makaron, pomidory kostka, koncentrat pomidorowy)

II danie: FILET Z MINTAJA ZAPIEKANY Z SEREM 90 g; (filet z mintaja, mąka tortowa, bułka tarta, ser żółty, olej rzepakowy) 

ZIEMNIAKI PUREE 120 g (ziemniaki, natka pietruszki, masło, mleko); SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ 80 g; (marchew, jabłka, cebula, natka pietruszki, kapusta kiszona, olej rzepakowy)

Do picia: KOMPOT Z OWOCÓW MIESZANYCH 200 ml (woda, mieszanka owocowa, cukier)

Alergeny zostały podkreślone w jadłospisie.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, sól morska, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, cukier waniliowy, lubczyk, czosnek.