PONIEDZIAŁEK 26.09.2022

Zupa: OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI 300 ml (woda, wywar drobiowy, ogórki kiszone, ziemniaki, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, masło, śmietana 18%)

II danie: MAKARON ŚWIDERKI Z TWAROGIEM, JOGURTEM OWOCOWYM 280 g (makaron świderki, truskawki, żurawina, twaróg półtłusty) 

Do picia: KOMPOT Z OWOCÓW MIESZANYCH 200 ml (woda, mieszanka owocowa, cukier)

WTOREK 27.09.2022

Zupa: SZCZAWIOWA Z RYŻEM 300 ml; (woda, wywar drobiowy, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, masło, szczaw)

II danie: GOŁĄBKI W SOSIE POMIDOROWYM 160 g (mięso mielone z szynki, jaja, cebula, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy, śmietana 18%, ryż, kapusta biała, masło)

ZIEMNIAKI PUREE 120 g (ziemniaki, natka pietruszki, masło, mleko

Do picia: KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI 200 ml (woda, cukier, czarna porzeczka)

ŚRODA 28.09.2022

Zupa: BARSZCZ CZERWONY Z ZIEMNIAKAMI 300 ml; (woda, wywar drobiowy, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, masło, fasola, buraki, ziemniaki, śmietana 18%, boczek wędzony, cebula)

II danie: GULASZ Z INDYKA 160 g (udziec z indyka, olej rzepakowy, mąka ziemniaczana, koncentrat pomidorowy)

KASZA MIESZANA 120 g (woda, kasza pęczek, kasza gryczana, olej rzepakowy)

SURÓWKA Z PORA 80 g (por, kapusta biała, jabłka, marchew, majonez, cukier)

Do picia: KOMPOT AGRESTOWY 200 ml (agrest, woda, cukier)

CZWARTEK 29.09.2022

Zupa: POMIDOROWA Z MAKARONEM 300 ml; (woda, wywar drobiowy, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, masło, pomidory kostka, makaron świderki, cebula, koncentrat pomidorowy, pomidory kostka, śmietana 18%)

II danie: STEK WIEPRZOWY Z PIECZARKAMI I CEBULĄ 120 g; (cebula, mięso mielone z szynki, olej rzepakowy, pieczarki) 

ZIEMNIAKI PUREE 120 g; (ziemniaki, natka pietruszki, masło, mleko)

KAPUSTA BIAŁA ZASMAŻANA 80 g; (kapusta biała, cebula, natka pietruszki, mąka tortowa, masło)

Do picia: NAPÓJ HERBACIANY Z CYTRYNĄ 200 ml; (woda, koncentrat herbaciany, cukier)

PIĄTEK 30.09.2022

Zupa: RYBNA Z ZIEMNIAKAMI 300 ml (woda, wywar drobiowy, ziemniaki, marchew, seler, pietrucha, por, natka pietruszki, filet z morszczuka, pomidory krojone)

II danie: PLACKI ZIEMNIACZANE Z WARZYWAMI Z SOSEM CZOSNKOWYM 220 g; (ziemniaki, mąka pszenna, jaja, masło, olej rzepakowy, jogurt naturalny, majonez, czosnek, marchew, seler, pietrucha, por)

Do picia: KOMPOT TRUSKAWKOWY 200 ml; (woda, truskawka, cukier)

Alergeny zostały podkreślone w jadłospisie.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, sól morska, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, cukier waniliowy, lubczyk, czosnek.